منتديات حماده نيو
<strong>عزيزى الزائر يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا<br />
ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي<br />
يسعدنا تسجيلك معنا<br />
حمــــــــــاده نيـــــو<br />
</strong><br />
منتديات حماده نيو
<strong>عزيزى الزائر يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا<br />
ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي<br />
يسعدنا تسجيلك معنا<br />
حمــــــــــاده نيـــــو<br />
</strong><br />
منتديات حماده نيو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


عالم من الخيال
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!!

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
purelove_a
مراقب عام
مراقب عام
purelove_a


انثى
عدد الرسائل : 2124
العمر : 48
العمل : بكالوريوس خدمه اجتماعيه !!!
رتبة العضو : حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!! 2910
الآوسمة : حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!! A86e8310
تاريخ التسجيل : 02/07/2008

حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!! Empty
مُساهمةموضوع: حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!!   حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!! Icon_minitime1الثلاثاء 23 سبتمبر 2008, 1:44 am


حووشي اسكندراااني علي اصوله ...
( المقادير)

كيلو دقيق(طحين)
نصف كوب سمن
ربع كوب زيت والزيت على حسب احتياج العجين
قطعة خميره او كيسين خميرة فورية
نصف ملعقة سكر+ربع ملعقة ملح
ماء دافئ حسب احتياج العجين


(الحشو)

ربع جبنه رومي مبشوره للتجميل ويمكن الاستغناء عنها...
نصف كيلو لحمه مفرومه
3 بصلات متوسطين
2 حبة طماطم + 3 حبة فلفل حار
وبهرات + ملح + فلفل اسمر + معلقة زيت زيتون
وربع كوب خل
واعجن اللحمه بالمقادير الخاصه بالحشو ثم اتركها لتحضير العجينه


(الطريقه)

اولا تضعى الخميره فى كوب وتضعى عليها نصف ملعقة السكر وبعدين تضعى عليها ملعقتين من الماء الدافئ وتتركيها دقائق لتتفاعل وبعدين تضعى الدقيق والملح والزيت والسمنه او القشطه حسب رغبتك فى اناءوتخلطي المكونات مع بعض واذا احتاجت العجين لماء ضعى عليها ماء دافئ وبعدين تضعى عليهم الخميره وتخلطيها معاهم وتتركى العجين بعد ان تتماسك معاكى لمده نصف ساعه فى مكان دافئ وبعدين تحضرى شوية دقيق ونشابة العجين وتبدئى تفردى العجين على مكان مسطح وقطعيه علي شكل دوائر وبعنين اضع علي واحده لحمه والتانيه اغطيها ثم اقفل حرف العجينه
ثم اضعها في الصينيه وارش علي سطحها جبنه رومي وتسيها في الفرن 20 دقيقه ثم ترفعيها في الفرن من فوق ليحمر الوجه.


وبالف هنا وشفااا ...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حووشي اسكندراااني ... علي اصوله ...!!!
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حماده نيو :: هــو و هــى :: عالم المطبخ-
انتقل الى: